Cunoșterea aduce inspirație

Sprijinim companii, instituţii, asociaţii, localităţi sau persoane private să-şi scrie istoriile şi oferim asistenţă în activităţile de documentare pentru proiectele partenerilor noştri.

COMPANII

Redactăm monografii, broşuri istorice și conținut pentru prezentări web. Poate compania ta a fost naţionalizată în 1948 şi vrei să cunoşti istoria ei uitată, să afli soarta angajaţilor tăi sau să înţelegi semnificaţia evenimentelor din epocă. CCI cercetează, documentează, descoperă şi scrie istoria companiei tale. Îţi oferim posibilitatea să cunoşti istoria companiei tale şi a celor care au lucrat pentru companie.

LOCALITĂȚI

Chiar dacă multe localităţi au istorii vechi, deseori ele nu mai sunt cunoscute azi. CCI documentează şi descoperă informaţiile care te vor ajuta să afli istoria fascinantă a localităţii sau a oraşului tău şi a celor care au trăit acolo, evenimentele semnificative din trecut şi rolul comunităţii tale de-a lungul istoriei. Cel mai bun mod prin care aceste istorii pot fi recuperate şi transmise generaţiilor următoare este o monografie a localităţii realizată de cercetători şi istorici profesionişti. Descoperă, cunoaşte şi transmite mai departe tradiţiile şi istoria locurilor, familiilor sau a eroilor care s-au născut în localitatea ta.

CASE DE AVOCATURĂ

În anumite cazuri, documentarea istorică poate face diferența într-un proces. Munca în arhive sau biblioteci necesită timp și o bună cunoaștere a surselor şi fondurilor arhivistice. O soluție practică este să apelezi la CCI. Centrul realizează cercetări şi documentări în arhive sau biblioteci, redactează şi prezintă un raport cu rezultatele cercetării. Oferim în premieră pentru casele de avocatură din România un serviciu folosit cu succes de cele importante companii internaţionale de avocaţi.

PERSOANE PRIVATE

Istoria recentă a țării a condamnat multe persoane la tăcere şi uitare, poate chiar şi un membru al familiei tale. CCI documentează şi scrie despre acei membri ai familiei tale care au dispărut în timpul comunismului, celui de-al Doilea Război Mondial sau care au fost deportaţi. Centrul va investiga contextul epocii, va recupera şi interpreta părţile care lipsesc din trecutul unei familii. Vom spune povestea familiei tale şi a celor dispăruţi. Cercetătorii noştri realizează cercetări şi documentări în arhive sau biblioteci și redactează rapoarte individualizate despre investigaţiile istorice desfăşurate pentru fiecare caz în parte.

CERCETĂTORI ȘI MASS-MEDIA

CCI oferă consultanţă istorică, asistenţă în activităţile de cercetare şi realizează mape documentare despre subiecte specifice. Sprijinim activitățile de documentare în curs, preluăm şi îndeplinim în bune condiţii sarcinile specifice activităţilor de cercetare.